top of page

Sieraden en juwelen

Juwelen zijn een perfect accessoire voor elke gelegenheid, en ze kunnen je bruidslook echt laten opvallen. Of je nu diamanten of parels wilt dragen, de juiste edelsteen kan je jurk prachtig laten uitkomen. Als je op zoek bent naar deskundig advies over welke juwelen je het beste kunt kiezen, dan is deze blog precies wat je nodig hebt! We lopen de voor- en nadelen van de verschillende soorten edelstenen en geven enkele belangrijke tips om in gedachten te houden bij het kiezen van juwelen die voor altijd bij je zullen blijven . Daarnaast geven we je ook een handig overzicht van de verschillende ontwerpen.

1. DIAMANTEN - het klassieke symbool voor liefde en trouw De bruid die haar diamanten ketting draagt, laat haar trouw en liefde voor haar man zien. Diamanten hebben ook een geheiligd karakter, zoals altijd deel uit maken van de geloftes die tussen man en vrouw gedaan worden. Ze staan ook voor schoonheid, liefde en eeuwigdurende hoop. Deze edelstenen zijn bijna niet te verslaan als het gaat om de perfectie en elegantie die ze waarborgen. Diamanten komen in vele varianten voor en veel stijlen en vormen zijn bekend onder echtparen. Er zijn verschillende relaties met diamanten, maar het meest populaire om te dragen op je speciale dag is de ring of de ketting. Deze kan als een geschenk van de bruidegom worden bezorgd, maar is meestal een cadeau dat de bruid zelf koopt van de bruid kan een zorgwekkend punt worden in haar relatie met haar man.2. EMERALD - Steen van de duurzaamheid en vruchtbaarheid.

Emerald is een mooie en warme steen die duurzaamheid en vruchtbaarheid uitdrukt. Door zijn frisse groene kleur wordt Emerald vaak gekozen als symbool van de jaren 50, 60 en 70. Emerald kan ook worden gedragen door vrouwen die net zijn getrouwd, als symbool van hun nieuwe huwelijk. Emerald kan ook worden gedragen in combinatie met diamanten, om je outfit aan te vullen en een warme look te creëren.3. PARELS - miljoen dollarwijsje of doodgewone rondjes? Een paar prachtige parels zijn geen overbodige luxe in een bruidschapel. Zij zitten gewoonweg prachtig bij elke vrouw, en laten je jurk mooi glanzen. Parels staan ook bekend om hun symbolische betekenis. Ze worden als symbool van jonge bruiden gezien en gedragen om je ringvinger of onder de haren (in een klein sieraad) uit te zwaaien op je bruiloft. Parels zijn overigens ook het symbool van de liefde die is geboren uit een oude band. Deze parels worden door twee mensen gedeeld, waarvan de ene gemakkelijk kan opvallen met een levensechte steen terwijl zij duidelijk zichtbaar is op de andere drager. Dit kan een beetje pijn doen als je bent getrouwd voor korte tijd.


4. BEDEL- beleggingsartikel of edelsteengewoonweg om te dragen? Bedels kunnen er in verschillende vormen en maten zijn, sommige die elke dag gedragen worden, andere die echt bewaard moeten worden in een bergplaats. Ze staan meestal symbool voor trouwen en dankbaarheid. Sommige steensoorten worden in de mode gebruikt, zoals bijvoorbeeld het turquoise of amethist. Verschillende soorten edelstenen kunnen op verschillende manieren zijn geïnspireerd door de verschillende periode in de tijd. Trouwringen zijn onder andere net zo vertrouwd als trouwjurken, en dit is omdat ze gedragen worden sinds het begin van de mensheid. Er zijn vele voorbeelden te vinden van de geschiedenis, en ze zijn ook nu nog steeds een belangrijk onderdeel van de moderne bruiloft. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan je alle kanten op, en dit zijn nog maar een paar soorten sieraden/juwelen die je kunt dragen op een bruiloft! Mocht je graag het beste advies willen kan je altijd een kijkje nemen op mijn website of met mij bellen!


18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page