top of page

Jouw trouwdag op het strand

De zeebries, het geluid van de golven die op de kust slaan en een ondergaande zon in je ogen zorgen voor één prachtige herinnering. Maar wacht! Als je daar gaat trouwen? Nou dat is geweldig .... echter niet kan het niet overal of in alle jaargetijden. Ook zijn de regels verschillend en afhankelijk van waar we het hier precies over hebben (en wat voor soort). Wij hebben voor jou uitgezocht hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden. Zo kan je aan het einde van het lezen van deze blog makkelijk een bruiloft plannen op het strand zonder problemen!

De zon en Nederland? Als je wilt trouwen, is het weer altijd een factor. Je kunt het niet voorspellen en soms gebeuren er slechte dingen terwijl dat niet zou moeten! Nederlanders trouwen vaak buiten, met slechts één uitzondering: op stranden waar geen speciale plekken voor ceremonies zijn (in tegenstelling tot gazons). Maar zelfs dit heeft zijn risico's, want terwijl sommige stormen snel voorbij zijn, duren andere uren - dus zorg ervoor dat uw trouwdag zonder hapering verloopt door een ervaren partytentaanbieder in te huren die weet hoe hij alle gasten het beste tegen regen of zon kan beschermen; net zo belangrijk is echter dat alles ook binnen deze afgesloten ruimtes soepel verloopt. Ga dus meteen op zoek naar een geschikt strandpaviljoen. Daar moet je immers zijn op de dag van je huwelijksceremonie zelf! Je vindt talloze mogelijkheden langs de Noordzeekust; let er alleen wel op dat ze door de verschillende kustgemeenten zijn aangewezen als "trouwlocatie" - alleen vorig jaar al waren dat er meer dan 100 (daar zitten ook permanente bij).

Trouwlocatie Trouwen in Nederland is een ingewikkeld proces, en je moet al deze regels volgen. Bijvoorbeeld: zoals hierboven vermeld, moet je bruiloft op een officieel door de gemeente aangewezen locatie plaatsvinden, wat ook betekent dat je er rekening mee moet houden dat er ruimte beschikbaar moet worden gesteld (met toestemming van de eigenaar van het pand), dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn- het kan niet zo zijn dat er zomaar mensen door of uit kunnen lopen terwijl je je receptie houdt! Als je je strikt aan deze regels houdt, dan is trouwen op het strand niet mogelijk. Gelukkig voor ons romantische zielen die in kustplaatsen wonen, stellen ze zich altijd flexibel op en maken ze uitzonderingen als dat nodig is! Scheveningen (een populaire plek bij Nederlandse gezinnen), Noordwijk-Barge Delta langs het prachtige strand van Zandvoort zijn twee voorbeelden uit de provincie Zeeland, evenals gebieden in de buurt van Den Haag zoals Nijmegen of Drenthe waar een aantal super romantische locaties bestaan als men weet waar te kijken.


Strandkleding Een bruiloft op het strand is een viering van liefde en familie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen weten hoe formeel het zal zijn, zodat ze voorbereid zijn met de kleding die het meest wordt gedragen voor dit soort evenementen - in dit geval formele kleding!

Ik heb al vele bruiloften in binnen en buitenland, op het strand of in een kapel meegemaakt. Wil je meer tips over de perfecte bruiloft? Dan mag je mij altijd bellen, of neem een kijkje in mijn portfolio!

https://www.sjekiela.com/portfolio

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page