top of page

De 10 meest populaire landelijke thema's voor bruiloften op dit moment!1. Traditionele Nederlandse bruiloft

In de Nederlandse traditie is het gebruikelijk om haring te serveren op een huwelijksreceptie. Andere traditionele bruiloftsgerechten zijn zoetigheden die 'bruidssuiker' worden genoemd en speciale gekruide wijn, bekend als 'bruidstranen'. Nederlandse bruiden dragen gewoonlijk een bloemenkroon, die aan een gast wordt nagelaten in plaats van een boeket te gooien.


2. Traditioneel Spaanse huwelijk

Een traditionele Spaanse bruiloft volgt meestal de katholieke tradities. Velen kiezen voor een kerkelijk huwelijk met aansluitend een receptie. Het aantal gasten varieert van een kleine receptie met goede vrienden en familie tot grote bijeenkomsten met meer dan 200 gasten. Bij Spaanse bruiloften wordt immers veel gedanst!


3 Traditionele Indiase bruiloft

Een traditionele Indiase bruiloft duurt gemiddeld drie dagen. Op de eerste avond zal een priester vaak de Ganesh pooja uitvoeren, een ceremonie die meestal thuis plaatsvindt met alleen het bruidspaar, het bruidsgezelschap en naaste familieleden in aanwezigheid. Op de derde dag vinden de hoofdceremonie, het cocktailuurtje en de receptie plaats.


4 Traditionele Duitse bruiloft

Welke rituelen horen bij een Duitse bruiloft? Traditioneel loopt de vader met de bruid door het gangpad naar het altaar. Populaire gebruiken tijdens de festiviteiten zijn dat het gelukkige paar de dansvloer opent door de eerste dans te doen, dat de bruidstaart om middernacht wordt aangesneden en dat de bruid het bruidsboeket gooit.


5 Traditionele franse bruiloft

Een typisch Franse bruiloft duurt de hele dag en nog en dag daarna. Het begint vaak met een burgerlijke ceremonie in de ochtend, en wordt gevolgd door een religieuze ceremonie, dan een kleine cocktailreceptie (een vin d'honneur), een vier- of vijfgangendiner, en dan dansen, wat vaak begint tussen de dinergangen.


6 Traditionele Italiaanse bruiloft

Aan het eind van de trouwdag, vlak voordat de gasten vertrekken, geven bruid en bruidegom kleine cadeautjes aan hun gasten om hen te bedanken. Italianen noemen ze bomboniere, gemaakt van een cadeautje, confetti (gesuikerde amandelen), en bedrukte linten. Italiaanse bomboniere met confetti zijn een symbool van het familieleven.


7 Traditionele Mexicaanse bruiloft

Mexicaanse bruiloften tradities zijn vol van rituelen die ze volgen op de trouwdag. Bruiloften die in de rooms-katholieke kerk worden gehouden zijn zeer spiritueel en omvatten een volledige mis. De bruid en bruidegom knielen of staan bij het altaar in de kerk. De peetouders overhandigen hen geschenken zoals een rozenkrans, een gebedenboek en een knielkussen.


8 Traditioneel Amerikaans huwelijk

Traditioneel vindt een Amerikaans huwelijk plaats in een religieus gebouw zoals een kerk, met een religieuze leider die de ceremonie officieel voltrekt. Na de eigenlijke huwelijksceremonie kan er een huwelijksreceptie zijn. Tijdens deze receptie is het traditie dat de getuige en het bruidsmeisje een toast uitbrengen.


9 Traditionele Japanse bruiloft

Vandaag de dag is de traditionele Japanse ceremonie in Shinto-stijl, uitgevoerd door een Shinto-priester en gehouden in een schrijn. De ceremonie zelf is zeer formeel en meestal zeer privé, met alleen naaste familie en een paar gasten aanwezig. Bruiden die kiezen voor een Shinto-stijl bruiloft dragen een witte kimono, genaamd shiro-muku.


10 Traditionele Russische bruiloft

Een traditionele Russische bruiloft kan twee dagen tot een week duren. De viering omvat dansen, zingen, toasten en banketten. De getuige en het bruidsmeisje worden in het Russisch getuigen of Свидетели (svideteli) genoemd. De ceremonie en de ringwisseling vinden plaats op de eerste dag van het huwelijk.


Op jouw grote dag wil je als stralend middelpunt dat jouw wensen worden gehoord en tot in de puntjes verzorgd. Make-up en hairstyling, boekingen voor meerdere dagen, opmaak voor bruidsmeisjes, familieleden, alles is mogelijk!

Voor zowel traditionele oosterse als westerse bruiloften ben je bij hoofd make-up artist Sjekiela Ajoeb in goede handen.


Maak een afspraak voor een proef make-up en proefkapsel om een goed beeld te krijgen van hoe je er uit zult zien op je bruiloft. Doe alvast inspiratie op en neem een kijkje in de portfolio.


28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page